![]() |
Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alt Üst Böreği Nasıl YapılırAlt Üst Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •750 gr un •2 adet yumurta •1 paket margarin •2 çorba kaşığı sirke •2 çorba kaşığı zeytinyağı •Yeterince su ve tuz •İçi için : •Yarım kg ıspanak •Tuz Tarif : •Öncelikle unu ekleyiniz ![]() •İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyunuz ![]() •Malzemelerin hepsi özleşene kadar yoğurunuz ![]() •Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletiniz ![]() •Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırınız ![]() •İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açınız ![]() •Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesiniz ![]() •Sonra; hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırınız ![]() •Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne diziniz ![]() •Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayınız ![]() •İki hamuruda merdaneyle biraz açınız ![]() •Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletiniz ![]() •Sonra; iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açınız ![]() •Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı seriniz ![]() •Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpiniz ![]() •İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtınız ![]() •Ispanakların üzerine diğer yufkayı seriniz ![]() •Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpiniz ![]() •Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişiriniz ![]() •Dilimleyerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|