![]() |
Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır
Alt Üst Böreği nasıl yapılır. Alt Üst Böreği tarifi Malzemeler : •750 gr un •2 adet yumurta •1 paket margarin •2 çorba kaşığı sirke •2 çorba kaşığı zeytinyağı •Yeterince su ve tuz •İçi için : •Yarım kg ıspanak •Tuz Tarif : •Öncelikle unu ekleyiniz. •İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyunuz. •Malzemelerin hepsi özleşene kadar yoğurunuz. •Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp, 1 saat bekletiniz. •Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırınız. •İlk hamuru hazır yufka büyüklüğünde açınız. •Bu hamurun ortasına bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesiniz. •Sonra; hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırınız. •Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüne diziniz. •Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şeklide hazırlayınız. •İki hamuruda merdaneyle biraz açınız. •Şeffaf folyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletiniz. •Sonra; iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açınız. •Çok az yağ sürülmüş tepsinin içine ilk yufkayı seriniz. •Ispanakları bol suyla yıkayıp, küçük küçük doğrayarak içine tuz serpiniz. •İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtınız. •Ispanakların üzerine diğer yufkayı seriniz. •Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpiniz. •Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana kadar pişiriniz. •Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.