|
|
Konu Araçları |
çatal, hazırlanışı, tarifi, yapılır, yapılışı |
Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl YapılırÇatal – Malzemeler – İçindekiler 100 gr yumuşamış margarin 1 yumurta 1 tatlı kaşığı mahlep 1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı şeker 1 kabatma tozu Aldığı kadar un Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamuru 1-2 saat dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin Uçlarını çatal şeklinde kıvırın Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin Ilık olarak servis yapın Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır |
|