ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931741)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:28 PM

Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır
 

Çatal – Malzemeler – İçindekiler
100 gr yumuşamış margarin
1 yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 kabatma tozu
Aldığı kadar un
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın..

Çatal Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Nasıl Yapılır




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.