![]() |
Buzluk Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buzluk Böreği Nasıl YapılırBuzluk Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •3 adet yufka •4 çorba kaşığı margarin •1 adet soğan •2 adet patates(haşlanmış) •100 gr salam •1 adet yumurta sarısı •Yarım demet maydonoz •Üzerine: •Susam ve haşhaş Tarif : •Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim ![]() •Salamı küçük küçük kesiniz ![]() •Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote ediniz ![]() •İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave ediniz ![]() •Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürünüz ![]() •Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştiriniz ![]() •Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde kesiniz ![]() •Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım ![]() •Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım ![]() •Börekleri bir kevgire diziniz ![]() •Üzerine birkaç kez su serpiniz ![]() •Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz ![]() •Tepsiyi buzluğa yerleştiriniz ![]() •Donana kadar bekletelim ![]() •Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürünüz ![]() •Önceden ısıtılmış 230 oC' li fırında böreklerin altı üstü kızarana kadar pişirerek , servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|