![]() |
Buzluk Böreği Nasıl Yapılır
Buzluk Böreği nasıl yapılır. Buzluk Böreği tarifi Malzemeler : •3 adet yufka •4 çorba kaşığı margarin •1 adet soğan •2 adet patates(haşlanmış) •100 gr salam •1 adet yumurta sarısı •Yarım demet maydonoz •Üzerine: •Susam ve haşhaş Tarif : •Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim. •Salamı küçük küçük kesiniz. •Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote ediniz. •İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave ediniz. •Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürünüz. •Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştiriniz. •Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde kesiniz. •Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım. •Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım. •Börekleri bir kevgire diziniz. •Üzerine birkaç kez su serpiniz. •Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye diziniz. •Tepsiyi buzluğa yerleştiriniz. •Donana kadar bekletelim. •Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürünüz. •Önceden ısıtılmış 230 oC' li fırında böreklerin altı üstü kızarana kadar pişirerek , servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.