![]() |
Kıymalı Sarma Börek Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Sarma Börek Nasıl YapılırKıymalı Sarma Börek nasıl yapılır ![]() Malzemeler : 3 adet yufka 6 çorba kaşığı tereyağı 500 gr az yağlı kıyma 4 adet soğan 1 tatlı kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber Yarım demet maydanoz Sos için : 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1 kahve fincanı süt 1 adet yumurta Tarif : Soğanları ve maydanozu kıyınız ![]() 1 Çorb kaşığı tereyağını eritip, soğanlrı pembeleştiriniz ![]() Kıymayı ekleyip kapağını kapatın ve 2 dk ![]() ![]() Tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dk ![]() ![]() Ateşten alıp, maydanozu ekleyerek karıştırınız ![]() Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayınız ![]() Yufkaları üst üste yayıp 4 eşit parçaya bölünüz ![]() 5 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritiniz ![]() Her bir yufka parçasını yağlayın ve yay şeklindeki kenarına hazırladığınız harçtan ilave ediniz ![]() Harcın dökülmesini önlemek için iki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarınız ![]() Aynı işlemi kalan bütün yufka parçalarına tekrarlayınız ![]() Hazırladığınız yufkaları fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral biçimde yerleştiriniz ![]() Sosu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı çırpınız ![]() Hazırladığınız bu sosu tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürünüz ![]() Önceden ısıtılmış 200 oC' li fırında yarım saat pişiriniz ![]() Dilimleyerek servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|