Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl YapılırLezzetli Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi Patatesli Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır Malzemeler: 2 adet yufka 3 adet orta boy patates 1 adet orta boy soğan 1 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber kırmızıbiber Fırınlarken kullanmak için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 litre su 1 adet et bulyon 1 büyük kase yoğurt 2 diş sarımsak Yapılışı: 1- Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın ve soyarak küçük parçalar halinde doğrayın 2- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alın ve soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar soteleyin Patatesleri ve baharatları ekleyerek 2 dakika daha kavurarak ocaktan alın 3- Yufkalarınızı üçgen şeklince 4 eşit parçaya bölün Geniş taraflarına patatesleri koyarak sarın ve gül böreği gibi dolayın 4- Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin, açılmamaları için 1’er kürdan takın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı tereyağını paylaştırın 200 derece fırında fotoğraftaki gibi kızarıncaya kadar pişirin 5- Tencereye 1 litre suyu alın, içine 1 adet et bulyonu atın ve kaynatın 6- Fırından çıkan böreklerinizi kaynayan et suyuna atın ve 1 dakika kadar suyu çekmesini bekleyin 7- Suyunu çeken börekleri servis tabağına alın, üzerine sarımsaklı yoğurt ve isteğe göre yağda yakılmış kırmızı biber dökerek servis yapın mutfaksirlari |
|