|
|
Konu Araçları |
börekpasta, hamur, işleri, püreli, tarifleri |
Püreli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Püreli Börek-Pasta Tarifleri Ve Hamur İşleriPüreli Börek - Malzemeler - İçindekiler 2 adet yufka 1 kase patates püresi 1 su bardağı galeta unu 100 grkaşar peynir rendesi 1 çay bardağı sıvı yağ Karabiber Tuz Püreli Börek - Pişirme Talimatları - Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır ? Yufkaların birini fırın tepsisine yayın Yağ ile suyu karıştırıp yufkaların üzerine gezdirin İkinci yufkayı da yayıp yine yağlı suyu üzerine gezdirin Yufkayı önce dörde sonra eşit bir şekilde sekiz parçaya bölün Patates püresine kaşar peynir, karabiberi ekleyerek karıştırın Birer çorba kaşığı yufkaların geniş kısımına koyup sigara böreği gibi sarın Buzdolabında 2 saat bekletinGaleta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 30 dk pişirin |
|