Böğürtlenli Pandispanya Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böğürtlenli Pandispanya TarifiBöğürtlenli Pandispanya Tarifi Malzemeler 3 Yaprak jelatin Yarım limonun suyu 600 gr böğürtlen 100 gr labne paynir 5 Çorba kaşığı tozşeker 1 Su bardağı süt 1 Çorba kaşığı kirsch veya böğürtlen likörü 2 Çorba kaşığı böğürtlen şurubu 1 Adet pandispanya (ikiye bölünmüş) Pudra şekeri Hazırlanışı Jelatinleri sıcak suyun içine koyun Kaşık yardımıyla karıştırıp, eritin Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın Böğürtlenleri 250 gramını mikserde püre haline getirin Böğürtlen püresini labne peyniri ve tozşekerle karıştırın Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin Sütün içine kirsch veya böğürtlen likörü ve böğürtlen şurubu koyup, karıştırın Pandispanyayı böğürtlen şuruplu likörlü sütle ıslatın Pandipanyaların aralarına böğürtlen püreli krem peyniri yayın Pastayı bu şeklide 3 saat buzdolabında bekletin Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın Pudra şekeri serpiştirip, servis yapın |
|