![]() |
Mantarlı Gül Böreği Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Gül Böreği Nasıl YapılırMantarlı Gül Böreği nasıl yapılır ![]() Malzemeler : Yarım kg yufka 1 adet soğan 4 çorba kaşığı margarin 200 gr kıyma 100 gr mantar 2 adet havuç 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 diş sarmısak Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber 1 adet yumurta sarısı Tarif : Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurunuz ![]() Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyiniz ![]() Mantarlar pişene kadar kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alınız ![]() Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dk ![]() ![]() Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırınız ![]() Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırınız ![]() Yufkaları üst üste koyup, dötde bölünüz ![]() Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyunuz ![]() Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayınız ![]() Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye diziniz ![]() Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürünüz ![]() Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene kadar pişiriniz ![]() Sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|