![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriKebaplar Tike Kebabı MALZEME; 500 gr ![]() 100 gr ![]() 3-4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 2 çorba kaşığı zeytinyağı Kırmızıbiber,tuz,karabiber Tarifi : Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriAltı Ezmeli Tike Kebabı MALZEME; 500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk, Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar ![]() Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet sivri yeşil biber TARİFİ ; Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriKıyma Kebabı MALZEME; 400 gr kebaplık et 100 - 150 gr ![]() Arzuya göre kırmızı biber Karabiber ve tuz ![]() TARİFİ: Et kuyrukla birlikte zırhla kıyılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriSebzeli Kebap MALZEME; 1 / 2 kg et Bir demet küçük maydanoz 125 gr sarımsak ve tuz TARİFİ; Etle sebze zırhta çekilir,tuz ilave edilir ![]() ![]() ıslatılmış el yardımıyla şişe geçirilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriPatlıcan Kebabı MALZEME; 1 ![]() ![]() 1 kg ![]() 5-6 adet domates 5-6 adet yeşilbiber Karabiber Tuz TARİFİ; Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriCağırtlak Kebabı MALZEME; 150 gr kuzu ciğeri(4 şiş) 30 gr ciğer çözü (ciğer yağı), Piyaz Malzemesi:1 tutam maydanoz, 1 adet küçük baş kuru soğan ![]() Yetercince tuz, karabiber,kimyon Sumak ekşisi Kırmızı pul biber ![]() TARİFİ: Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() Piyazın Hazırlanışı: Kuru soğan ince doğranır,sumak ekşisiyle karıştırılır, Maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlana piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte hafiften tuz, biber, kimyon atılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriSimit Kebabı MALZEME; 650 gr ![]() 200 gr ![]() siyah simit (ince bulgur) 85 gr ![]() 20 gr ![]() ![]() 2 bağ ince doğ ![]() 15 gr ![]() 10 gr ![]() ![]() ![]() 10 gr ![]() TARİFİ: Bir tepsiye kıyma,ıslanmış simit,çam fıstığı,ince doğranmış maydanoz,dövülmüş sarımsak,rendelenmiş soğan,baharat, kimyon,karabiber,tarçın,tuz,ıslanmış pulbiber ilave edilip karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriKazan Kebabı MALZEME; 4 tane orta boy patlıcan 300 gr ![]() 4 tane yeşilbiber 4 tane domates 2 tane soğan 1 yemek kaşığı domates salçası Tuz,karabiber,kırmızıbiber 2 bardak su 1 yemek kaşığı zeytinyağı TARİFİ: Patıcanlar soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriKeme Kebabı MALZEME; 6-7 adet keme 1 kg ![]() Tuz Karabiber TARİFİ: Kemelerin kabuğu soyulur,temizlenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriSarımsak Kebabı MALZEME; 500 gr ![]() 500 gr ![]() Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi Tuz Karabiber TARİFİ; Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriSoğan Kebabı MALZEME; 500 gr yağlı kıyma 1 kg küçük kuru soğan 1 kahve fincanı nar pekmezi Tuz, karabiber TARİFİ; Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur, ve az suyla, yoğrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --->: Antep Mutfağı frmacil sayfa 2iki --->: Antep Mutfağı |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriYenidünya Kebabı MALZEME; 500 gr ![]() 500 gr ![]() Tuz Karabiber TARİFİ ; Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriKülbastı MALZEME; 1 kg ![]() 1 adet domates 1 baş sarımsak 1 yemek kaşığı biber salçası Zeytinyağ Kuru nane,karabiber,tuz Pulbiber TARİFİ: Dana bonfile 200 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriAlinazik MALZEME; 150 gr ![]() 2 adet patlıcan (közde pişmiş) 200 gr ![]() 50 gr ![]() Yarım çay kaşığı pulbiber Bir çay kaşığı tuz 3 diş sarımsak TARİFİ ; Patlıcanlar fırında veya küllenmiş közde pişirilir ve kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antep Mutfağı-Yemek TarifleriEt yemekleri Lahmacun MALZEME; 1 kg ![]() 1,2 kg ![]() 5 bağ maydanoz 200 gr ![]() 100 gr ![]() 1 yemek kaşığı biber salçası Karabiber,tuz TARİFİ: Maydanozlar yaprak yaprak ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|