ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931221)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:25 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 

Kebaplar



Tike Kebabı

MALZEME;

500 gr. kebaplık et
100 gr. kuyruk
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber,tuz,karabiber

Tarifi :
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır.Terbiyelemek için tüm malzemeler et ile bir kapta ovulur.Bir gece bekletilir.Daha sonra şişlere 4 et 1 kuyruk saplanarak orta harlı mangalda pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:25 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Altı Ezmeli Tike Kebabı

MALZEME;
500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk,
Terbiye için: 3 -4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
2 yemek kaşığı zeytin yağı,
Tuz ve karabiber, yeni bahar.
Sos için: 4 -5adet domates, 3-4 adet
sivri yeşil biber
TARİFİ ;
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulur.Terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur. ve tokmakla ezilir bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir.
Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:25 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Kıyma Kebabı

MALZEME;
400 gr kebaplık et
100 - 150 gr. kuyruk yağı
Arzuya göre kırmızı biber
Karabiber ve tuz.
TARİFİ:
Et kuyrukla birlikte zırhla kıyılır. veya makinasında çekilir, İçerisine tuz, karabiber ve kırmızı biber atılır, karıştırılır ve yoğrulur. Bu karışım eşit olarak 6 - 7 parçaya ayrılır. avuç yardımı ile şişe geçirilir. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:25 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Sebzeli Kebap

MALZEME;
1 / 2 kg et
Bir demet küçük maydanoz
125 gr sarımsak ve tuz
TARİFİ;
Etle sebze zırhta çekilir,tuz ilave edilir.Sebzeyle karışık kıyma ceviz büyüklüğünde parçalara ayılır.
ıslatılmış el yardımıyla şişe geçirilir.Adana kebabı gibi oruk şekil verilir.Hafif ateþte pişirilir .Sıcak servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:25 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Patlıcan Kebabı

MALZEME;
1.5 kg. iri Kemer patlıcan
1 kg. az yağlı kıyma
5-6 adet domates
5-6 adet yeşilbiber
Karabiber
Tuz

TARİFİ; Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir.Bu arada kıyma,tuz ve karabiber iyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır,elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir.Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir.Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir.5-10 dakika sonra servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:25 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Cağırtlak Kebabı

MALZEME;
150 gr kuzu ciğeri(4 şiş)
30 gr ciğer çözü (ciğer yağı),
Piyaz Malzemesi:1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan.
Yetercince tuz, karabiber,kimyon
Sumak ekşisi
Kırmızı pul biber.
TARİFİ: Ciğer kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. ciğer çözüde aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir.
Piyazın Hazırlanışı: Kuru soğan ince doğranır,sumak ekşisiyle karıştırılır, Maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlana piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşil biber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte hafiften tuz, biber, kimyon atılır.konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:26 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Simit Kebabı

MALZEME;
650 gr. kıyma
200 gr. ılık suda ıslanmış
siyah simit (ince bulgur)
85 gr. çam fıstığı
20 gr. sarımsak - 30 gr. kuru soğan
2 bağ ince doğ. maydanoz
15 gr. köfte baharati,tarçın,kimyon,karabiber
10 gr. tuz - 15gr. pulbiber - 50 gr. fıstıkiçi
10 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
TARİFİ:
Bir tepsiye kıyma,ıslanmış simit,çam fıstığı,ince doğranmış maydanoz,dövülmüş sarımsak,rendelenmiş soğan,baharat, kimyon,karabiber,tarçın,tuz,ıslanmış pulbiber ilave edilip karıştırılır.Karışım iyice yoğrulduktan sonra,kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır.Izgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir.Piştikten sonra tabaklara servis edilip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:26 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Kazan Kebabı

MALZEME;
4 tane orta boy patlıcan
300 gr. kıyma
4 tane yeşilbiber
4 tane domates
2 tane soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz,karabiber,kırmızıbiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
TARİFİ: Patıcanlar soyulur.Enine 5 eşit parçaya ayrılır.Kıymanın içine tuz,karabiber,kırmızıbiber ve ince doğranmış bir kuru soğan konarak yoğrulup ceviz büyüklünde parçalara ayrılır.Enine kesilmiş patlıcanlar bir parçaet bir parça parça patlıcan şeklinde yerleştirilir.Diğer tarafta bir tencereye zeytinyağı,halka şeklinde doğranmış soğan ve rendelenmiş domatesler konur. Bunların üzerine sıralanan et ve patlıcanlar yerleştirilir.Ayrı bir kapta domates salçası suda eritilip üzerine tuz ve karabiber atılıp patlıcanların üzerine dökülür.Kabuğu soyulan domates ve biberler halka şeklinde doğranıp tencereye konur.Hazırlanan bu malzemenin üzerine kapak kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:26 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Keme Kebabı

MALZEME;
6-7 adet keme
1 kg. az yağlı kıyma
Tuz
Karabiber
TARİFİ: Kemelerin kabuğu soyulur,temizlenir.Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye ayrılır.Diğer taraftan kıymaya tuz ve karabiber konarak yoğrulur,ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır.Kebap şişine bir keme bir kıyma saplanarak mangalda pişirilir.Servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:26 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Sarımsak Kebabı

MALZEME;
500 gr. taze baş sarımsak
500 gr. az yağlı kıyma
Bir kavhe fincanı Nar Pekmezi
Tuz
Karabiber

TARİFİ;
Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.Sarımsakların başları ayrılmadan ortadan ikiye bölünür.Şişe bir sarımsak bir köfte saplanarak mangalda pişirilir.Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya su gezdirilir.Ateşte 10 dakika kadar ağzı kapalı bir kapta bekletilir ve servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:26 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Soğan Kebabı

MALZEME;
500 gr yağlı kıyma
1 kg küçük kuru soğan
1 kahve fincanı nar pekmezi
Tuz, karabiber
TARİFİ; Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur, ve az suyla, yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebaplar tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir. Ateşte 10 dk kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.

--->: Antep Mutfağı frmacil sayfa 2iki --->: Antep Mutfağı




Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:26 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Yenidünya Kebabı

MALZEME;

500 gr. yenidünya
500 gr. az yağlı kıyma
Tuz
Karabiber

TARİFİ ;

Kıymaya biraz tuz ve konarak az suyla yoğrulup ceviz büyüklüğünde köfteler yapılır.Yeni dünyaların iri olanları seçilir ve ortadan kesilerek çekirdekleri çıkartılır.Şişe bir yenidünya bir köfte saplanarak mangalda pişirilir ve servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:27 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Külbastı

MALZEME;
1 kg. dana bonfile
1 adet domates
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Zeytinyağ
Kuru nane,karabiber,tuz
Pulbiber
TARİFİ:
Dana bonfile 200 gr. halinde 5 parçaya bölünür.Muşta ile dövülerek yastIK.Domates ve sarımsak ezilir.Biber salçası, pul biber,zeytinyağı,nane,karabiber,ezilmiş domates ve sarımsak karıştırılır. ve et ile terbiyelenir.Terbiyelenen et ızgarada pişirilir.Servise sunulur.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:27 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 



Alinazik

MALZEME;
150 gr. kuşbaşı kuzu eti yada zırh kıyması
2 adet patlıcan (közde pişmiş)
200 gr. süzme yoğurt
50 gr. tereyağı
Yarım çay kaşığı pulbiber
Bir çay kaşığı tuz
3 diş sarımsak
TARİFİ ;
Patlıcanlar fırında veya küllenmiş közde pişirilir ve kabukları soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır.Sarımsak ezilip tuzu atılır, süzme yoğurdun içine konur ve karıştırılarak Alinazik sosu hazırlanır.İsteğe göre kuşbaşı veya zırh kıyması ya tavada yada kebap şeklinde ızgarada pişirilir.Pişirilen et Alinazik sosunun üzerine dökülür.İyice ısıtılmış tereyağının içine yarım çay kaşığı biber katılır.Bu yağ Alinaziğin üzerine dökülüp servis yapılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:27 PM

Antep Mutfağı-Yemek Tarifleri
 

Et yemekleri



Lahmacun

MALZEME;
1 kg. azyağlı kıyma
1,2 kg. domates
5 bağ maydanoz
200 gr. dolmalık yeşilbiber
100 gr. sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber,tuz
TARİFİ:
Maydanozlar yaprak yaprak ayrılır.Sarımsaklar temizlenip biberlerin çekirdekleri çıkartılır.Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırkla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir ve içine kıyma konarak iyice karıştırılır.Elde edilen harç pide fırınında fırıncı tarafından yapılır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.