![]() |
Doğaba - Hakkari'den Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Doğaba - Hakkari'den Yemek TarifleriDoğaba MALZEMELER 1 ![]() 750 gr kemikli et (kol veya kaburga) 500 gr süzme yoğurt 1 yumurta 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı Nane, kekik, kırmızı pulbiber Tuz Köfte malzemesi: 500 gr kıyma 1 su bardağı pirinç YAPILIŞ TARİFİ Buğdayı akşamdan ıslatın ![]() ![]() tencerenin yarısına kadar su doldurun ![]() kısık ateşte pişirin ![]() Köfte için; pirinci 1-2 saat ıslatın ![]() ![]() ekleyip yoğurun ![]() elinizi ıslatarak yuvarlayın ![]() Süzme yoğurdu bir kaba alın ![]() ![]() ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin ![]() Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin ![]() ekleyip pişirin ![]() ![]() Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın ![]() ![]() Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|