![]() |
Etli Lahana Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Lahana Dolması Nasıl YapılırEtli Lahana Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •1 Kglık bir lahana •yarım kg orta yağlı kıyma •2 adet soğan •2-3 çorba kaşığı pirinç •1 çorba kaşığı salça •2 tatlı kaşığı nane •1 çay kaşığı karabiber •Tuz Tarif : •Lahanın yapraklarını yırtmadan ayırınız ![]() •Yıkayıp,her seferinde 1-2 tane olmak üzere kaynar tuzlu suya atın,tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dk ![]() ![]() •Delikli kepçeyle çıkarıp,bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitiriniz ![]() •Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırınız ![]() •Harcı için rendelenmiş soğana salça,pirinç,kıyma,tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırınız ![]() •Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökünüz ![]() •Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştiriniz ![]() •Lahana yapraklarını avcunuzun içine açın,hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarınız ![]() •Tencereye sıralayın,üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatınız ![]() •Lahanalar ve pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz ![]() •Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz ![]() •NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz ![]() •Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız,düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|