![]() |
Etli Lahana Dolması Nasıl Yapılır
Etli Lahana Dolması nasıl yapılır. Etli Lahana Dolması tarifi Malzemeler : •1 Kglık bir lahana •yarım kg orta yağlı kıyma •2 adet soğan •2-3 çorba kaşığı pirinç •1 çorba kaşığı salça •2 tatlı kaşığı nane •1 çay kaşığı karabiber •Tuz Tarif : •Lahanın yapraklarını yırtmadan ayırınız. •Yıkayıp,her seferinde 1-2 tane olmak üzere kaynar tuzlu suya atın,tencerenin kapağını kapatın ve 1-2 dk. haşlayınız. •Delikli kepçeyle çıkarıp,bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitiriniz. •Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırınız. •Harcı için rendelenmiş soğana salça,pirinç,kıyma,tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırınız. •Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökünüz. •Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştiriniz. •Lahana yapraklarını avcunuzun içine açın,hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarınız. •Tencereye sıralayın,üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatınız. •Lahanalar ve pirinçler yumuşayana kadar pişiriniz. •Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz. •NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz. •Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız,düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.