Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıbahar, mücveri, yapılır

Karnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır




Karnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır

Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın Içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın

Malzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar,

1 tatlı kaşığı sirke,

7 adet taze soğan,

2 yemek kaşığı un,

yarım demet dereotu,

1 yumurta,

100 gram kırıntı beyaz peynir,

tuz,

karabiber,

kızartma için sıvı yağ

Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın Içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzün ve çatalla ezin Taze soğanın dış kabuklarını soyun, püskülünü atın ve ince halkalar halinde doğrayın Dereotunu yıkayın, dallarını atın ve ince ince kıyın Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, peynir, tuz ve karnıbahar ezmesini katın Tekrar karıştırın ve köfte şeklini vererek kızgın yağda kızartın Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.