ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=931118)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 09:58 PM

Karnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır
 

Karnıbahar Mücveri Nasıl Yapılır

Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın. Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın. Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Malzemeler

1 adet küçük boy karnıbahar,

1 tatlı kaşığı sirke,

7 adet taze soğan,

2 yemek kaşığı un,

yarım demet dereotu,

1 yumurta,

100 gram kırıntı beyaz peynir,

tuz,

karabiber,

kızartma için sıvı yağ.

Karnıbaharın yeşil yapraklarını ayıklayın. Dip kısmını hafifçe oyarak çıkartın. Zedelemeden 3-4 parmak büyüklüğünde parçalara ayırın. Içinde tuz ve sirke bulunan kaynamakta olan suya atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzün ve çatalla ezin. Taze soğanın dış kabuklarını soyun, püskülünü atın ve ince halkalar halinde doğrayın. Dereotunu yıkayın, dallarını atın ve ince ince kıyın. Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, peynir, tuz ve karnıbahar ezmesini katın. Tekrar karıştırın ve köfte şeklini vererek kızgın yağda kızartın. Kağıt mutfak peçetesinde fazla yağını süzerek sıcak servis yapın




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.