![]() |
İç Baklalı Enginar-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İç Baklalı Enginar-Yemek Tarifleriİç baklalı enginar ![]() 5 adet enginar 5-6 sap taze sogan 1 adet limon 1 yemek kaşığı un 4 yemek kasigi zeytinyag 250 gr iç bakla(taze) 1/2 demet dereotu 1 tatli kasigi toz seker Tuz Yapılışı: Öncelikle enginarları ayıklayın ve kararmamasi için limonlu suda bekletin Taze soğanları doğrayıp zeytinyağında hafif çevirin ![]() Enginarlari ister çanak olarak ister benim gibi çanakları dörde bölerek tencerenin dibine yerleştirin, üzerine iç baklaları ekleyin ![]() Kalan limon suyunu, bir yemek kaşığı unla karıştırıp 2 bardak su ile beraber ilave edin ![]() Tuzu, toz sekeri ekleyip harlı ateşte kaynatın ve altını kısıp 40 dakika pişirin ![]() ocağı söndürünce kiyilmis dere otunu ekleyin ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|