![]() |
İç Baklalı Enginar-Yemek Tarifleri
İç baklalı enginar http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 5 adet enginar 5-6 sap taze sogan 1 adet limon 1 yemek kaşığı un 4 yemek kasigi zeytinyag 250 gr iç bakla(taze) 1/2 demet dereotu 1 tatli kasigi toz seker Tuz Yapılışı: Öncelikle enginarları ayıklayın ve kararmamasi için limonlu suda bekletin Taze soğanları doğrayıp zeytinyağında hafif çevirin. Enginarlari ister çanak olarak ister benim gibi çanakları dörde bölerek tencerenin dibine yerleştirin, üzerine iç baklaları ekleyin. Kalan limon suyunu, bir yemek kaşığı unla karıştırıp 2 bardak su ile beraber ilave edin. Tuzu, toz sekeri ekleyip harlı ateşte kaynatın ve altını kısıp 40 dakika pişirin. ocağı söndürünce kiyilmis dere otunu ekleyin. Afiyet olsun... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.