![]() |
Havuç Kremalı Soğan Dolması Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuç Kremalı Soğan Dolması Nasıl YapılırHavuç Kremalı Soğan Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler : •8 adet beyaz soğan •500 gr havuç •1 çorba kaşığı süt •4-5 dal maydanoz •2 çorba kaşığı tereyağı •Tuz, karabiber Tarif : •Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesiniz ![]() •Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayınız ![]() •Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız ![]() •Fırını 180 oC' ye ayarlayınız ![]() •Soğanların içini dikkatlice çıkarınız ![]() •Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getiriniz ![]() •Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırınız ![]() •Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatınız ![]() •Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 oC' li fırına verin ![]() •Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|