![]() |
Havuç Kremalı Soğan Dolması Nasıl Yapılır
Havuç Kremalı Soğan Dolması nasıl yapılır. Havuç Kremalı Soğan Dolması tarifi Malzemeler : •8 adet beyaz soğan •500 gr havuç •1 çorba kaşığı süt •4-5 dal maydanoz •2 çorba kaşığı tereyağı •Tuz, karabiber Tarif : •Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesiniz. •Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayınız. •Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız. •Fırını 180 oC' ye ayarlayınız. •Soğanların içini dikkatlice çıkarınız. •Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getiriniz. •Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırınız. •Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatınız. •Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 oC' li fırına verin. •Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.