Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispartadan, kabak, tarifi, tatlısı

İspartadan Kabak Tatlısı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspartadan Kabak Tatlısı Tarifi




Ispartadan kabak tatlısı:

Dolmalık iki büyük kabağın kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri ayıklanır İçinde su bulunan tepsiye rendelenir Rendelenmiş kabak avuçla sıkılarak başka bir kaba alınır İki ölçek kabak rendesine bir ölçek şeker eklenerek hafif ateş üzerinde kıvama gelinceye kadar aynı yönde karıştırılır Ateşten indirilmesine yakın bir limonun suyu konur Yemeklerde tatlı yerine ya da kahvaltılarda reçel yerine yenir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.