![]() |
Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır? düğünlerde pişer bütün kasaba davet edilir bu KEŞKEK yemeği yenir ![]() ![]() ![]() artı evlere de alınır birde memleketli davetli olduğu gibi orda olan bütün şehir dışından gelen Turist misafirlerede açıktır ![]() ![]() ![]() günler öncesi Camiden ve Belediye aporlerinden ilan verilir ![]() ![]() ![]() ![]() işte ben bugün sizlerle o meşhur KEŞKEK yemeyini paylaşmak istedim bu bizim oranın milli yemeyidir ![]() ![]() ![]() Bu yemek düğünlerde olduğu gibi evlerdede özel pişer ![]() ![]() MALZEMELER 1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebiliriz 1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur ![]() ![]() 200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir ![]() ![]() tuz ![]() ![]() ![]() ![]() YAPILIŞI Keşkelik buğdayımızı geceden güzelce yıkayıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ile geceden ıslıyalım Sabahleyin evde düdüklü olursa tercihimizdir güzel ve çabuk pişmesi açısından düdüklünün dibine önce etimizi koyarız ![]() ![]() o suyuyla tencereye koyalım ve zaten suyunu çekmiştir onun için gene 4 parmak üzerine çıkacak kadar su koyalım tuzunu koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fazla koymuyalım çünkü üstünede yağ yakılacak ![]() ![]() ![]() ve tenceremizin kapanı kapatalım ![]() ![]() ![]() önce harlı ateşte bir kaynatıp buhar çıktıktan sonra tencereyi mümkün mertebe çay ocanın en kısında 2-3 saaat kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() tencerenin havasını çıkardıktan sonra bir tahta kaşıkla dinlene dinlene bu keşkeği karıştıralım yani ezelim ne kadar ezilirse okadar güzel olur bırakın etlerde birbirine girsin özleşsin ![]() ![]() öyle lezzetli oluyor özelliği dövülmesinde yani ezilmesinde sonra ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|