![]() |
Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır?
Ege Yöresi Keşkek Nasıl Yapılır? düğünlerde pişer bütün kasaba davet edilir bu KEŞKEK yemeği yenir... artı evlere de alınır birde memleketli davetli olduğu gibi orda olan bütün şehir dışından gelen Turist misafirlerede açıktır... günler öncesi Camiden ve Belediye aporlerinden ilan verilir .... işte ben bugün sizlerle o meşhur KEŞKEK yemeyini paylaşmak istedim bu bizim oranın milli yemeyidir... Bu yemek düğünlerde olduğu gibi evlerdede özel pişer.. MALZEMELER 1 kg keşkeklik döğme buğday buna aşurelik buğdayda diyebiliriz 1 Tavuk veya kemikli ,yada parça etle de olur .. 200 gr kadar tere yağ veya sıvı yağda olabilir.. tuz.. karabiber.. YAPILIŞI Keşkelik buğdayımızı geceden güzelce yıkayıp üzerine 4 parmak çıkacak kadar su ile geceden ıslıyalım Sabahleyin evde düdüklü olursa tercihimizdir güzel ve çabuk pişmesi açısından düdüklünün dibine önce etimizi koyarız .. akebinde geceden güzelce yıkayıp suya yatırdığımız keşkeklimizi süzmeden o suyuyla tencereye koyalım ve zaten suyunu çekmiştir onun için gene 4 parmak üzerine çıkacak kadar su koyalım tuzunu koyalım... eyer etimiz yağsızsa az miktarda yağ koyalım ... fazla koymuyalım çünkü üstünede yağ yakılacak... ve tenceremizin kapanı kapatalım... önce harlı ateşte bir kaynatıp buhar çıktıktan sonra tencereyi mümkün mertebe çay ocanın en kısında 2-3 saaat kadar pişirelim... tencerenin havasını çıkardıktan sonra bir tahta kaşıkla dinlene dinlene bu keşkeği karıştıralım yani ezelim ne kadar ezilirse okadar güzel olur bırakın etlerde birbirine girsin özleşsin .. öyle lezzetli oluyor özelliği dövülmesinde yani ezilmesinde sonra.servis yapacağımız zaman üzerine kırmızı biberle tereyağ kızıdırp servis yaparız.. AFİYET OLSUN.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.