Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çanakkale, patlican, peynirli, tarifleri, yemek

Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri




PEYNİRLİ PATLICAN

MALZEME:

Kemer patlıcanı 6 adet

Yumurta sarısı 1 adet

Maydanoz 1/2 bağ

Ayçiçek yağı 2 su bardağı

Lor peyniri 250 gr

Tuz

YAPILIŞI:

Patlıcanları, kabuklarını çok az bırakarak alacalı soyun 2 cm'lik yuvarlak dilimlere ayırın ve her dilimi, birbirinden koparmadan yeniden ikiye yarın Patlıcanları, üzerine tuz ve su serpip bir süzgece koyarak acısını atması için 15 dakika bekletin Yıkayıp süzdürün ve kurulayın Maydanozu ince ince kıyın Lor peynirini, yumurta sarısını ve maydonuzu ezerek karıştırın Patlıcanların araları bu harç ile doldurun Yağı bir tavada kızdırın Patlıcanları tavaya yerleştirip her iki yanını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın Süzdürerek yağdan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın Fazla yağını atan patlıcanları bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.