![]() |
Peynirli Patlican - Çanakkale Yemek Tarifleri
PEYNİRLİ PATLICAN MALZEME: Kemer patlıcanı 6 adet Yumurta sarısı 1 adet Maydanoz 1/2 bağ Ayçiçek yağı 2 su bardağı Lor peyniri 250 gr. Tuz YAPILIŞI: Patlıcanları, kabuklarını çok az bırakarak alacalı soyun. 2 cm.'lik yuvarlak dilimlere ayırın ve her dilimi, birbirinden koparmadan yeniden ikiye yarın. Patlıcanları, üzerine tuz ve su serpip bir süzgece koyarak acısını atması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzdürün ve kurulayın. Maydanozu ince ince kıyın. Lor peynirini, yumurta sarısını ve maydonuzu ezerek karıştırın. Patlıcanların araları bu harç ile doldurun. Yağı bir tavada kızdırın. Patlıcanları tavaya yerleştirip her iki yanını altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. Fazla yağını atan patlıcanları bir servis tabağına aktarıp, sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.