Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, karadeniz, kayganası, taze, yemekleri

Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası




Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası



Malzemeler

Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)

Yumurta (1 tane)

Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)

Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)

Yapılışı

Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür

Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur

Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya

sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst

kızartılır

Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu

tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde

hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.