ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930905)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:34 PM

Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası
 

Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg)

Yumurta (1 tane)

Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)

Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)

Yapılışı

Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür

Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur

Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya

sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst

kızartılır

Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu

tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde

hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir*




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.