![]() |
Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası
Karadeniz Yemekleri Taze Bezelye Kayganası http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler Taze Bezelye (Sultan Bezelye 1/2 kg) Yumurta (1 tane) Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram) Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı) Yapılışı Bezelyenin iplikleri ayıklanır Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür Üzerine soğuk su dökülür Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur Yumurta kırılır Bezelye boca edilir Iyice karıştırılır Kızdırılmış tavaya sıvıyağ konur Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır Alt ve üst kızartılır Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır Derin olan bu tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde hazırlanmıştır Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir* |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.