Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kapama, kuzu, lezzetli, tarifi, yöresel

Yöresel Lezzetli Kuzu Kapama Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Lezzetli Kuzu Kapama Tarifi




Yöresel Lezzetli Kuzu Kapama Tarifi

MALZEMELER

4 adet Kuzu İncik (koldan)

2 adet kıvırcık salata veya marul

10 sap taze soğan

1 demet dereotu

50 gr tereyağı

Tuz, karabiber

Kuzu incikleri; içinde ufak bir kuru soğan, bir parça kereviz, bir orta havuç, bağlanmış maydanoz sapı olan 1 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzgüden, suyunu süzerek alıp ve sebzeleri atın Süzdüğünüz et suyunu yarım litre kalana kadar kaynatmaya devam edin Tencere veya kapaklı bir sahanın dibine iki kat yeşillik serdikten sonra etleri muntazam şekilde dizin Tuz ve karabiber serpin Etlerin üzerine kıvırcık salata ve yeşili ile birlikte ince doğranmış taze soğanı yayın Yarım litre veya daha az et suyunu da üzerine ilave edin En üste kıyılmış dereotunu ve küçük parçalar halinde tereyağını da koyarak, orta ısılı ateşte yeşillikler yumuşak bir hal alana kadar pişirin Her tabağa bir incik koyup, üzerini de pişmiş yeşillikler ile kaplayıp, suyundan da koyarak sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.