![]() |
Yöresel Lezzetli Kuzu Kapama Tarifi
Yöresel Lezzetli Kuzu Kapama Tarifi MALZEMELER 4 adet Kuzu İncik (koldan) 2 adet kıvırcık salata veya marul 10 sap taze soğan 1 demet dereotu 50 gr tereyağı Tuz, karabiber Kuzu incikleri; içinde ufak bir kuru soğan, bir parça kereviz, bir orta havuç, bağlanmış maydanoz sapı olan 1 litre suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzgüden, suyunu süzerek alıp ve sebzeleri atın. Süzdüğünüz et suyunu yarım litre kalana kadar kaynatmaya devam edin. Tencere veya kapaklı bir sahanın dibine iki kat yeşillik serdikten sonra etleri muntazam şekilde dizin. Tuz ve karabiber serpin. Etlerin üzerine kıvırcık salata ve yeşili ile birlikte ince doğranmış taze soğanı yayın. Yarım litre veya daha az et suyunu da üzerine ilave edin. En üste kıyılmış dereotunu ve küçük parçalar halinde tereyağını da koyarak, orta ısılı ateşte yeşillikler yumuşak bir hal alana kadar pişirin. Her tabağa bir incik koyup, üzerini de pişmiş yeşillikler ile kaplayıp, suyundan da koyarak sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.