Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gaziantep, kanal, mutfağım, nisan, yemekleri

26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri




26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri

Gaziantep’in yöresel tatlarından Maş Piyazı’nın tarifi

Malzemeler:

500 gr maş

1 orta boy kuru soğan

1 demet maydanoz

5 dal taze soğan

1 su bardağı ceviz

Pulbiber

Limon suyu

Yapılışı:

Yarım kilo maş iyice yıkanıp süzülür Tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek yumuşayana kadar haşlanır 1 orta boy soğan küçük küçük doğranır 1 demet maydanoz ve 5 dal taze soğan ince ince kıyılır Haşlanan maşın suyu süzülür ve soğutulur 1 su bardağı ceviz bıçakla küçük küçük kıyılır Derin bir kabın içine soğuyan maş eklenir üzerine küçük küçük doğranmış kurusaoğan, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ile biraz pulbiber ve tuz ilave edilir Yarım limonun suyu da eklenir Kıyılmış cevizin bir tutamı süslemede kullanılmak için ayrılır, kalanı da limon suyu ve zeytinyağı ile beraber diğer malzemelere eklenir Tüm malzemeler iyice harmanlanır Servis tabağına alınıp ortasına ayrılan ceviz içi yerleştirilir ve kenarları limon dilimleri ile süslenir

Maş Piyazı- Gaziantep



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.