ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930874)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:39 PM

26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri
 

26 Nisan Kanal D Mutfağım Gaziantep Yemekleri

Gaziantep’in yöresel tatlarından Maş Piyazı’nın tarifi.

Malzemeler:

500 gr maş

1 orta boy kuru soğan

1 demet maydanoz

5 dal taze soğan

1 su bardağı ceviz

Pulbiber

Limon suyu

Yapılışı:

Yarım kilo maş iyice yıkanıp süzülür. Tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek yumuşayana kadar haşlanır. 1 orta boy soğan küçük küçük doğranır. 1 demet maydanoz ve 5 dal taze soğan ince ince kıyılır. Haşlanan maşın suyu süzülür ve soğutulur. 1 su bardağı ceviz bıçakla küçük küçük kıyılır. Derin bir kabın içine soğuyan maş eklenir. üzerine küçük küçük doğranmış kurusaoğan, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ile biraz pulbiber ve tuz ilave edilir. Yarım limonun suyu da eklenir. Kıyılmış cevizin bir tutamı süslemede kullanılmak için ayrılır, kalanı da limon suyu ve zeytinyağı ile beraber diğer malzemelere eklenir. Tüm malzemeler iyice harmanlanır. Servis tabağına alınıp ortasına ayrılan ceviz içi yerleştirilir ve kenarları limon dilimleri ile süslenir.

Maş Piyazı- Gaziantep




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.