Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antep, lahmacunuyemek, tarifleri

Antep Lahmacunu-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antep Lahmacunu-Yemek Tarifleri





Malzeme:

Fırından alınmış 5 ekmek hamuru
1 kg yağlı kıyma
1 baş sarımsak
5 adet orta boy domates
3 bağ maydanoz
4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı bibier salçası
Karabiber
Tuz

Yapilisi:

Maydanoz, sarımsak ve biber ince kıyılır ÜZerine diğer malzemeler eklenir, hafif cıvık bir harç yapılır
Hazır ekmek hamurları birleştirilir, yoğurulur Hamurdan portakal kadar parçalar alınır, merdaneyle yuvarlak yemek tabağı kadar açılır
Hazırlanan harç hamurun üzerine yeteri kanar konur, yayılır
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun kenarı kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.