Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adıyaman, pognik, sarmisakli, tarifleri, yemek, yöresi

Sarmisakli Pognik - Adıyaman Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarmisakli Pognik - Adıyaman Yöresi Yemek Tarifleri




SARMISAKLI POGNİK

MALZEME:

Köftelik ince bulgur 1 su bardağı

Döğme unu veya ince bulgur 1 su bardağı

Un 1 çorba kaşığı

İri soğan 2 adet

Katıyağ 1 çorba kaşığı

Limon suyu 2 çorba kaşığı

Tuz Yeteri kadar

Nane Yeteri kadar

Karabiber Yeteri kadar

Kırmızı biber Yeteri kadar

Sarmısak Yeteri kadar

Su Yeteri kadar

YAPILIŞI:

İnce bulguru ve döğme ununu yarım bardak ılık suyla ıslatın Tuz atıp kapağını örtün Kabarıncaya kadar bekleyin Kabarınca unu ilave edip yoğurun Birbirini tutar hale gelince nohuttan biraz büyük köfteler (pognikler) yapın Hafifçe yassılaştırıp, 7-8 bardak tuzlu suda haşlayın Öte yanda, soğanları uzun halka halka doğrayın Kızgın yağda pembeleştirin Pembeleştirdiğiniz soğanları, köfteleri haşladığınız suya atın Kara ve kırmızı biberleri ilave edip bir iki taşım kaynatın Naneleri ekleyin Sarmısağı ayıklayıp, havanda dövün Limon suyuyla karıştırıp kaynar köftelerin içine dökün 5-10 dakika daha kaynatıp sıcak sıcak ikram edin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.