Mıklama - Çorum'dan Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mıklama - Çorum'dan Yemek TarifleriMIKLAMA MALZEME: Ispanak 750 gr Katı yağ 3 çorba kaşığı Soğan 2 adet Yumurta 5 adet Pastırma 150 gr Tuz YAPILIŞI: Ispanakları ayıklayıp yıkayın Süzdürerek ince ince doğrayın Soğanı rendeleyin Çemenlerini ayıklayıp pastırmaları küçük kareler biçiminde doğrayın Yağı tavada eritin Yağ kızınca soğanları içinde biraz yumuşayıncaya kadar kavurun Pastırmaları katıp, 3 dakika soğanlarla birlikte kızartın Kavrulmuş soğan ve pastırmalara ıspanağı ekleyin Kapağını kapatıp, ıspanaklarr suyunu verinceye kadar orta atşte pişirin Kapağı kaldırıp tuzu serpin Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun Ispanağın ortasında kaşığın tersi ile 5 yuva açın Bu yuvalarayumurtaları kırın Yumurtaları, beyazı katılaşıp sarısı hafif sulu kıvama gelinceya kadar pişirin Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|