![]() |
Mıklama - Çorum'dan Yemek Tarifleri
MIKLAMA MALZEME: Ispanak 750 gr. Katı yağ 3 çorba kaşığı Soğan 2 adet Yumurta 5 adet Pastırma 150 gr. Tuz YAPILIŞI: Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Süzdürerek ince ince doğrayın. Soğanı rendeleyin. Çemenlerini ayıklayıp pastırmaları küçük kareler biçiminde doğrayın. Yağı tavada eritin. Yağ kızınca soğanları içinde biraz yumuşayıncaya kadar kavurun. Pastırmaları katıp, 3 dakika soğanlarla birlikte kızartın. Kavrulmuş soğan ve pastırmalara ıspanağı ekleyin. Kapağını kapatıp, ıspanaklarr suyunu verinceye kadar orta atşte pişirin. Kapağı kaldırıp tuzu serpin. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Ispanağın ortasında kaşığın tersi ile 5 yuva açın. Bu yuvalarayumurtaları kırın. Yumurtaları, beyazı katılaşıp sarısı hafif sulu kıvama gelinceya kadar pişirin. Ateşten alıp, sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.