![]() |
Yoğurtlu Krep-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Krep-Yemek TarifleriYoğurtlu krep-Yemek Tarifleri MALZEMELER 2 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Harcı : 1 kuru soğan 250 gr kıyma tuz karabiber kırmızıbiber 2 kaşık margarin 1 kaşık salça yoğurt sarımsak HAZIRLANIŞI Süt ve unu karıştırın, tuzu ekleyin Krep haline getirin Teflon tavaya bir miktar sıvı yağ damlatın ve hazırlanan krepten bir kepçe dökün Tüm krepler bitene kadar devam edin Harcı için kuru soğanı, margarinle kavurun Kıymayı ve salçayı ilave edin Baharatları ekleyin Hazırladığınız kreplerin üzerine göz kararı (1-2 kaşık) kıyma harcından koyun Tek tek rulo haline getirin Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın AFİYET OLSUN ! |
![]() |
![]() |
![]() |
Yoğurtlu Krep-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoğurtlu Krep-Yemek TarifleriMalzemeler(3-4 adet): •2 yumurta •3 yemek kaşığı yoğurt •3-4 yemek kaşığı yoğurt suyu (ekşi ise sadece su da olur) •4 yemek kaşığı un •1 çay kaşığı kabartma tozu •1 silme çay kaşığı tuz •2 çay kaşığı şeker Hazırlanması: •Yumurtayı kaseye kırıp çatal veya çırpma teli ile çırpın •Üzerine yoğurdu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin •Ekşi değilse eğer yoğurdun suyundan veya içme suyu ekleyip çırpın •Ununu da ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın •Kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyip karışana kadar çırpın ![]() •Yapışmaz tavaya 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip eritin, yağı tavanın her yerine dağıttıktan sonra krep hamurundan 1 kepçe tavanın ortasına dökün ![]() •Bir tarafı kızarıp piştikten sonra diğer tarafını da bir spatula ile çevirip pişirin ![]() •Her yeni krep için tavaya 1 çay kaşığı yağ ekleyin Notlar: •Krep hamuruna hem tuz hem şeker koyduğum için tuzlu yiyeceklerle de şekerli yiyeceklerle de yenilebilir •Kabartma tozu kullanmayabilirsiniz ama kullanırsanız daha güzel olur ![]() •Daha kalın pişirerek aynı hamurdan pancake yapabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|