ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yoğurtlu Krep-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930790)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:53 PM

Yoğurtlu Krep-Yemek Tarifleri
 

Yoğurtlu krep-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

2 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

Harcı :

1 kuru soğan

250 gr kıyma

tuz

karabiber

kırmızıbiber

2 kaşık margarin

1 kaşık salça

yoğurt

sarımsak

HAZIRLANIŞI

Süt ve unu karıştırın, tuzu ekleyin Krep haline getirin Teflon tavaya bir miktar sıvı yağ damlatın ve hazırlanan krepten bir kepçe dökün Tüm krepler bitene kadar devam edin Harcı için kuru soğanı, margarinle kavurun Kıymayı ve salçayı ilave edin Baharatları ekleyin Hazırladığınız kreplerin üzerine göz kararı (1-2 kaşık) kıyma harcından koyun Tek tek rulo haline getirin Üzerine sarmısaklı yoğurt dökerek servis yapın

AFİYET OLSUN !



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 10:53 PM

Yoğurtlu Krep-Yemek Tarifleri
 

Malzemeler(3-4 adet):

•2 yumurta

•3 yemek kaşığı yoğurt

•3-4 yemek kaşığı yoğurt suyu (ekşi ise sadece su da olur)

•4 yemek kaşığı un

•1 çay kaşığı kabartma tozu

•1 silme çay kaşığı tuz

•2 çay kaşığı şeker

Hazırlanması:

•Yumurtayı kaseye kırıp çatal veya çırpma teli ile çırpın

•Üzerine yoğurdu ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin

•Ekşi değilse eğer yoğurdun suyundan veya içme suyu ekleyip çırpın

•Ununu da ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın

•Kabartma tozunu, tuzu ve şekeri ekleyip karışana kadar çırpın.

•Yapışmaz tavaya 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip eritin, yağı tavanın her yerine dağıttıktan sonra krep hamurundan 1 kepçe tavanın ortasına dökün. Tavayı yanlara eğerek hamurun tavaya yayılmasını sağlayın

•Bir tarafı kızarıp piştikten sonra diğer tarafını da bir spatula ile çevirip pişirin.

•Her yeni krep için tavaya 1 çay kaşığı yağ ekleyin

Notlar:

•Krep hamuruna hem tuz hem şeker koyduğum için tuzlu yiyeceklerle de şekerli yiyeceklerle de yenilebilir

•Kabartma tozu kullanmayabilirsiniz ama kullanırsanız daha güzel olur.

•Daha kalın pişirerek aynı hamurdan pancake yapabilirsiniz



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.