![]() |
Ege Usulü Fava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Usulü FavaEge usulü Fava ![]() 1/2 kg ![]() 2 adet orta boy kuru soğan iki çay kaşığı tuz 4 ad ![]() Bakla bir gece önceden tuzlu sıcak suda ıslatılır ![]() Ertesi gün tencereye bakla ve soğan (bütün olarak) konulur ve bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() Çok derin olmayan bir borcamın içi soğuk suyla ıslatılıp suyun fazlası dökülür ve fava borcama alınır ![]() ![]() Servis yapılacağı zaman borcam hafif hafif çalkalanarak favanın kurtulması sağlanır ve düz bir tabağa ters çevrilir pasta dilimleri ya da kare halinde kesilir ve limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ege Usulü Fava |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ege Usulü Fava250 gr Kuru Bakla 1/2 Demet Dereotu 8-10 Adet Ceviz 1 adet Havuç 1 adet Kereviz 1 adet Patates 2 adet Soğan 1 çay bardağı Sıvıyağ 1 çorba kaşığı Toz şeker 1 çorba kaşığı Nişasta Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|