![]() |
Ege Usulü Fava
Ege usulü Fava http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 1/2 kg.Kuru bakla 2 adet orta boy kuru soğan iki çay kaşığı tuz 4 ad. kesme şeker Bakla bir gece önceden tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ertesi gün tencereye bakla ve soğan (bütün olarak) konulur ve bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Suyunun fazlası dökülür ve bakla kevgirden kaşık yardımıyla ezilerek başka bir tencereye aktarılır.İçine tuz ve kesme şeker ilave dilerek hafif ateşte sık sıkı karıştırılarak 5 dakika daha pişirirlir. Çok derin olmayan bir borcamın içi soğuk suyla ıslatılıp suyun fazlası dökülür ve fava borcama alınır.Oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buz dolabında 1 gün dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman borcam hafif hafif çalkalanarak favanın kurtulması sağlanır ve düz bir tabağa ters çevrilir pasta dilimleri ya da kare halinde kesilir ve limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir. |
Ege Usulü Fava
250 gr Kuru Bakla 1/2 Demet Dereotu 8-10 Adet Ceviz 1 adet Havuç 1 adet Kereviz 1 adet Patates 2 adet Soğan 1 çay bardağı Sıvıyağ 1 çorba kaşığı Toz şeker 1 çorba kaşığı Nişasta Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tüm sebzeleri küp biçiminde dograyıp, baklayı da ekleyin. Tuzunu,şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin. Sebzeleri tel süzgeçten geçirin. Nisaştayı soğuk suda birkaç dakika karıştırarak eritin. Sebzelere ekleyip, karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte 5 dk daha pişirin. Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökün.Soğumaya bırakın. Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip, cevizle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.