Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
köy, soğanlama, yemekleri

Soğanlama - Köy Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğanlama - Köy Yemekleri




Soğanlama

250 gr tereyağı, 1 kg kıyma, 2 kg kuru soğan, 1 kg domates, 100 gr , Sivribiber, pulbiberi, maydonoz, kara biber ve birazda salça Tereyağı kuru soğan, kıyma ve sivri biber ateşte öldürülür Sonra domates tuz baharat, maydonoz ilave edilerek iç hızlanır Hamuru: un tuz ve su ilave edilerek nermal yumuşaklıkta hamur haline getirilir Limon büyüklüğünde bezleri alınır Börek tepsisi büyüklüğünde açılır Yukarıda açılan içten alınan bir yemek kaşığı iç açılan yufkanın yanı sıra yayılıp diğer kısmı ile kapatılır Sac üzerinde pişirilir Üzümle yenirse yemeğe tat katar



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.