ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Soğanlama - Köy Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930710)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:06 PM

Soğanlama - Köy Yemekleri
 

Soğanlama

250 gr tereyağı, 1 kg kıyma, 2 kg kuru soğan, 1 kg domates, 100 gr. , Sivribiber, pulbiberi, maydonoz, kara biber ve birazda salça. Tereyağı kuru soğan, kıyma ve sivri biber ateşte öldürülür. Sonra domates tuz baharat, maydonoz ilave edilerek iç hızlanır. Hamuru: un tuz ve su ilave edilerek nermal yumuşaklıkta hamur haline getirilir. Limon büyüklüğünde bezleri alınır. Börek tepsisi büyüklüğünde açılır. Yukarıda açılan içten alınan bir yemek kaşığı iç açılan yufkanın yanı sıra yayılıp diğer kısmı ile kapatılır. Sac üzerinde pişirilir. Üzümle yenirse yemeğe tat katar.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.