10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türlü Güveç - Denizli'den Yemek Tarifleri
TÜRLÜ GÜVEÇ
MALZEME:
Kuşbaşı kuzu eti 500 gr
Patates 1 adet
Soğan 3 adet
Domates 4 adet
Taze fasulye 250 gr
Katı yağ 4 çorba kaşığı
Kabak 3 adet
Karabiber
Kemer patlıcanı 2 adet
Tuz
Sivribiber 5 adet
YAPILIŞI:
Soğanları irice kıyın Fasulyeleri, yan kılçıklarını alıp, ikiye bölün Kabakların dışlarını kazıyın Pattlıcanları soyun Kabak ve patlıcanları uzunlamasına ikiye ayırın Sonra her bir parçayı 4 cm iriliğinde doğrayın Biberleri saplarıyla tohumlarını temizleyip, doğrayın Patatesleri 4 cm 'lik iri küpler biçiminde parçalara ayırın Domateslerin arkalarına artı (+) biçiminde birer kesik atın Kaynar suya batırıp çıkararak kabuklarını soyun Küçük küpler halinde doğrayın Fırınınızı 180 C' ye getirip ısıtın Bir güvecin dibine etleri yayın Üzerine sırasıyla patatesleri, fasulyeleri, patlıcanları, biberleri, kabakları, soğanları ve domatesleri döşeyin Tuz ve biberi serpin Yağı bir tavada eritip, sebzelerin üzerine gezdirin Güveci, kapağını kapatıp sıcak fırına yerleştirin Yaklaşık 1,5 saat pişirin Fırından alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|