ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Türlü Güveç - Denizli'den Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930687)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:10 PM

Türlü Güveç - Denizli'den Yemek Tarifleri
 

TÜRLÜ GÜVEÇ

MALZEME:

Kuşbaşı kuzu eti 500 gr.

Patates 1 adet

Soğan 3 adet

Domates 4 adet

Taze fasulye 250 gr.

Katı yağ 4 çorba kaşığı

Kabak 3 adet

Karabiber

Kemer patlıcanı 2 adet

Tuz

Sivribiber 5 adet

YAPILIŞI:

Soğanları irice kıyın. Fasulyeleri, yan kılçıklarını alıp, ikiye bölün. Kabakların dışlarını kazıyın. Pattlıcanları soyun. Kabak ve patlıcanları uzunlamasına ikiye ayırın. Sonra her bir parçayı 4 cm. iriliğinde doğrayın. Biberleri saplarıyla tohumlarını temizleyip, doğrayın. Patatesleri 4 cm.'lik iri küpler biçiminde parçalara ayırın. Domateslerin arkalarına artı (+) biçiminde birer kesik atın. Kaynar suya batırıp çıkararak kabuklarını soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Fırınınızı 180 C' ye getirip ısıtın. Bir güvecin dibine etleri yayın. Üzerine sırasıyla patatesleri, fasulyeleri, patlıcanları, biberleri, kabakları, soğanları ve domatesleri döşeyin. Tuz ve biberi serpin. Yağı bir tavada eritip, sebzelerin üzerine gezdirin. Güveci, kapağını kapatıp sıcak fırına yerleştirin. Yaklaşık 1,5 saat pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.