![]() |
Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın Kağıtta-Yemek TarifleriBıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri MALZEMELER 4 kişilik 8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı tereyağı tuz bir tutam karabiber 250 gr taze mantar 1 bağ kıyılmış maydanoz ½ su bardağı et suyu 1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş HAZIRLANIŞI Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin |
![]() |
![]() |
![]() |
Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bıldırcın Kağıtta-Yemek TarifleriLİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ Malzemeler 4 parça piliç göğüs eti (400 gr) 2 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım çay kaşığı karabiber Tuz SOSU İÇİN Bir demet fesleğen 2 çorba kaşığı krema 4 çorba kaşığı süzme yoğurt 2 çorba kaşığı limon suyu 2 diş sarımsak Tuz LİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ TARİFİ Piliçleri sıvı yağa bulayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|