ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930659)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:14 PM

Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri
 

Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

4 kişilik

8 adet bıldırcın

2 çorba kaşığı tereyağı

tuz

bir tutam karabiber

250 gr taze mantar

1 bağ kıyılmış maydanoz

½ su bardağı et suyu

1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş

HAZIRLANIŞI

Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını koyup kızdırın, bıldırcınları göğüslerinin üzerine tavaya yan yana koyun, hızlı ateşte üçer dakika alt üst kızartıp bir kaba çıkarın Tavaya mantarı koyup iki üç dakika sote yapıp et suyunu ilave edin 1-2 dakika ağır ağır kaynatıp ateşten alın Maydanozu ve kalan tereyağını karıştırarak ilave edin Kağıdı açıp yağlayın, kağıdın kalp biçimi bir yarısının orta kısmına bıldırcınları koyup üzerine mantarlı harcı dökün Kağıdın diğer yarısını üzerine kapatıp hava almaması için kenarlarını dikkatlice kıvıra kıvıra kapatın Büyükçe bir fırın tabağının altını yağlayın bıldırcınlı kağıdı yırtmadan servis tabağına koyun ve hızlı ateşte fırında kağıt iyice kabarıp hafif renk alıncaya kadar birkaç dakika pişirip servis edin



Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:14 PM

Bıldırcın Kağıtta-Yemek Tarifleri
 

LİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ Malzemeler

4 parça piliç göğüs eti (400 gr)

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

SOSU İÇİN

Bir demet fesleğen

2 çorba kaşığı krema

4 çorba kaşığı süzme yoğurt

2 çorba kaşığı limon suyu

2 diş sarımsak

Tuz

LİMON ve FESLEĞEN SOSLU IZGARA PİLİÇ TARİFİ

Piliçleri sıvı yağa bulayıp tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Izgarayı önceden kızdırın. Ters düz ederek pişirin. Sosu hazırlamak için fesleğen, krema, süzme yoğurt, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve tuzu (blender'a atabilirsiniz) püre haline getirin. Fesleğen soslu piliç ızgarayı, haşlanmış penne makarna ve spagetti ile servis edin. Piliç ızgaraların üzerine fesleğenli sos sürerek servis edin



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.