|
|
Konu Araçları |
antepyemek, fasulyesi, maş, piyazı, tarifleri |
Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek TarifleriMalzemeler: 2 su bardağı maş fasulyesi 6-7 adet taze soğan 1 demet maydanoz 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz Yapımı: Maş fasulyesi yıkanır, tencereye aktarılır Üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlanır Daha sonra kevgire çıkarılarak suyu süzülür Maydanoz ve soğan ince kıyılır, derin, karıştırma kabına aktarılır Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır Servis tabağına aktarılır |
|