Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
antepyemek, fasulyesi, maş, piyazı, tarifleri

Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri




Malzemeler:

2 su bardağı maş fasulyesi
6-7 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Maş fasulyesi yıkanır, tencereye aktarılır Üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlanır Daha sonra kevgire çıkarılarak suyu süzülür Maydanoz ve soğan ince kıyılır, derin, karıştırma kabına aktarılır Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır Servis tabağına aktarılır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.