ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=930649)

Prof. Dr. Sinsi 10-14-2012 11:16 PM

Maş Fasulyesi Piyazı (Antep)-Yemek Tarifleri
 

Malzemeler:

2 su bardağı maş fasulyesi
6-7 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Yapımı:

Maş fasulyesi yıkanır, tencereye aktarılır. Üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur. Orta ateşte şekli bozulmadan, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra kevgire çıkarılarak suyu süzülür. Maydanoz ve soğan ince kıyılır, derin, karıştırma kabına aktarılır. Üzerine haşlanmış maş, ceviz, tuz, pul biber, limon suyu ve zeytinyağı eklenir, karıştırılır. Servis tabağına aktarılır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.