![]() |
Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek TarifleriZeytin ve mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri MALZEMELER 2bardak pirinç, 2adet soğan, 5adet mantar, 10adet siyah zeytin, 50gr margarin, 2kaşık sıvıyağ, maydanoz, su, tuz HAZIRLANIŞI Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün Margarini eritip pirinci kavurun Sıcak suyunu, tuzunu katarak kısık ateşte pişmeye bırakın Bir tava içinde az yağda piyaz olarak doğradığız soğanı kavurun ince doğradığınız mantarı ilave edin Soteleyin En sona çekirdeği çıkarılmış zeytin ekleyin Gerekiyorsa tuz serpin Demlenen pilavı servis tabağına alıp üzerine mantarlı karışımı dökün Tabağın çevresini maydanoz ile süsleyin |
![]() |
![]() |
![]() |
Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek TarifleriKIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK Malzemeler 3 adet tavuk budu 1 su bardağı su 2 adet soğan Doğranmış taze zencefil 2 diş sarımsak 4 tane etli kırmızı biber 1 ![]() 8 adet yeşil kakule 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı dövülmüş kuru kırmızı çili biberi Tuz, karabiber GARNİTÜR İÇİN Taze kişniş ve nane KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK TARİFİ Yağın yansını geniş bir tencerede ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|