Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, pilavyemek, tarifleri, zeytin

Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri




Zeytin ve mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

2bardak pirinç, 2adet soğan, 5adet mantar, 10adet siyah zeytin, 50gr margarin, 2kaşık sıvıyağ, maydanoz, su, tuz

HAZIRLANIŞI

Pirinci ½ saat ılık suda bekletip süzün Margarini eritip pirinci kavurun Sıcak suyunu, tuzunu katarak kısık ateşte pişmeye bırakın Bir tava içinde az yağda piyaz olarak doğradığız soğanı kavurun ince doğradığınız mantarı ilave edin Soteleyin En sona çekirdeği çıkarılmış zeytin ekleyin Gerekiyorsa tuz serpin Demlenen pilavı servis tabağına alıp üzerine mantarlı karışımı dökün Tabağın çevresini maydanoz ile süsleyin



Alıntı Yaparak Cevapla

Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri




KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK Malzemeler

3 adet tavuk budu

1 su bardağı su

2 adet soğan

Doğranmış taze zencefil

2 diş sarımsak

4 tane etli kırmızı biber

15 çay fincanı sıvı yağ

8 adet yeşil kakule

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı dövülmüş kuru kırmızı çili biberi

Tuz, karabiber

GARNİTÜR İÇİN

Taze kişniş ve nane

KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK TARİFİ

Yağın yansını geniş bir tencerede ısıtın Kakuleyi ilave edip 1 dakika kadar kavurun Pul biber ve hazırladığınız kırmızı biberli karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Tavuk budarını ve çili biberlerini ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin Soğanı ortadan ikiye bölün Zencefili temizleyin 2 adet kırmızı biberin çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince şerider halinde kesin Soğan, zencefil, kırmızı biber, sarımsak ve 1 su bardağı suyu blenderda karıştırınKalan kırmızı etli biberleri finn ya da elektrikli ızgarada 5 dakika kadar iki taraflı olarak közleyim Kabuğunu soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın Kalın şerider halinde doğrayıp tavuğa ekleyin Tuz ve karabiber serpin Taze kişniş ve nane ile süsleyerek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.